Köksvagnar

Köksvagnar

Köksvagnar ‒ köpråd

 

Köksvagnar kan du inte vara utan i ett restaurangkök. Använd köksvagnar för att köra inkommande varor till rätt förvaringsplats, för extra avlastnings- och arbetsyta, för att köra ut porslin och fyllda serveringsfat eller kantiner till och från serveringsborden m. m.

Köksvagnar underlättar arbetet väsentligt och förbättrar på så sätt både ergonomin och ekonomin. Du behöver flera köksvagnar i olika utföranden på din restaurang:

Platåvagnar:  Används för att köra tunga varor och undvika tunga lyft, t ex. när inkommande varor ska köras till rätt förvaringsutrymme. Finns med högt eller lågt utförande.

Köksvagnar, tre plan:  Passar bra vid t ex. bufféer när många serveringsfat ska tas ut från köket snabbt. Ordentligt avstånd mellan hyllorna underlättar på- och avlastning.

Köksvagnar, två plan:  Utmärkta för transport mellan kök och matsal för utrustning som tar större plats, som termos, soppkittlar, dryckesbehållare, tallrikskassetter m.m.

Köksvagnar utan handtag (kallas också rullbord):  Praktiskt om vagnen står i matsalen under servering, och som extra avställningsyta/bord i köket. Hyllplan av trä eller laminat passar för detta.

Köksvagnar med huggbänk:  Mycket behändigt att kunna ställa undan den när den inte behövs.

Material:  Kvalitet lönar sig alltid. Bra material är rostfritt stål, som tål tuff hantering. Vagnen bör ha länkhjul med kullager och gummibana, ett hjulpar bör ha bromsar. Om hörnen är utskjutande är det en fördel om de är gummiklädda. Skjuthandtag i båda ändar är mycket användbart.

Behöver du köksvagnar för olika användningsområden, kan du köpa dem i olika färger för att lätt skilja dem åt. Och det ser dessutom trevligt ut med lite färg som lyser upp!

 

 

Vi på redaktionen skulle uppskatta det jätte mycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:


Share this page via Facebook