Korvgrillar

Korvgrillar

Korvgrillar

 

Korvgrillar passar bra för t ex. snabbmatsrestauranger, bensinmackar, kiosker, idrottsplatser etc. En korvgrill är enkel att installera och lätt att använda, sedan är det bara att komma ihåg att köpa in raka korvar…

 

Enkelt att dra igång

Korvgrillar med upp till dussinet rullar är enkla att installera. För de flesta modellerna är det enfas eluttag som gäller, men kolla för säkerhets skull alltid att nätspänning och eluttag stämmer med vad som krävs. Ställ den på slätt underlag så att den står stadigt, och se till att det är fritt utrymme, ungefär en decimeter runt omkring den, till väggar eller andra maskiner. Sedan är det bara att torka av grillrullarna med ren trasa och köra igång. De frysta korvarna placeras på rullarna och önskad temperatur/tid ställs in för rätt tillagning. När de är klara kan temperaturen anpassas för varmhållningsfunktion.

Rullar med eller utan non-stick

Grillrullarna kan vara tillverkade i non-stick-behandlat stål, som innebär helt fettfri grillning, eller utan beläggning, och då kan man pensla på en aning matolja innan man börjar grilla, för att grillkorvarna ska rulla jämnare och lättare få fin färg runt om.

Praktiskt med två termostater

Om korvgrillen har två termostater, kan man styra antalet grillrullar som ska vara på samtidigt och t ex. bara värma upp några stycken om det inte är så högt efterfrågetryck, och därmed spara energi. Man kan givetvis använda båda termostaterna samtidigt och ha alla på.

Rent och fint

Rengöringen ska också vara enkel att fixa för korvgrillar. En uppsamlingslåda eller -bricka för droppande fett som är lätt att ta ut och ställa i diskmaskinen, bör ingå. Själva maskinen ska man inte vattendiska alls, och skippa dessutom alla tankar på att spola av den eller använda högtryckstvätt. Använd en ren diskduk med enbart varmt vatten och vanligt diskmedel och torka efter med enbart vattenfuktad duk eller trasa.

Funkar allt?

En bra rutin är att alltid se över korvgrillen innan man drar igång ett arbetspass. Kika så att sladden är hel och känn efter att det inte luktar ”el” eller bränt när man sätter på den, och att den inte har märkliga ljud för sig. Skulle den vara avstängd en tid, t ex. under semestern, behöver korvgrillen rengöras innan man börjar grilla igen.

Vi på redaktionen skulle uppskatta det jätte mycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:


Share this page via Facebook