Restaurangmöbler

Restaurangmöbler

Restaurangmöbler ‒ köpråd

Vad är restaurangmöbler mer än bord, stolar, soffor och fåtöljer? En viktig del av helhetsintrycket och en del av din framgångsfaktor. Ett restaurangbesök ska vara en upplevelse också utöver maten. Då är restaurangmöbler viktiga.

Vilka gäster vänder du dig till? Tänk igenom vilken livsstil de har och vilken åldersgrupp de hör till.  Vilka restaurangmöbler får dem att trivas? Vilket helhetsintryck lockar dem att komma in och äta på din restaurang? De restaurangmöbler du väljer, ska passa ihop med allt i din restaurang. Stilen ska bli en helhet ända från ingången och skyltningen du har mot gatan eller gården. En väl genomtänkt restaurangmiljö, med en välkomnande atmosfär, och den goda maten såklart, skapar den helheten.

Restaurangmöbler står inte bara på egna ben…

Innan du köper restaurangmöbler ska du ha alltså ha bestämt restaurangens stil och inriktning, om du startar från början. De färger du har valt för väggar och golv och textilier ska ”jobba ihop” med de restaurangmöbler du väljer, och bli en inbjudande och harmonisk miljö. Ett slitstarkt golv som är ”tyst”, dekor som passar till dina restaurangmöbler ‒ ju bättre all inredning fungerar ihop, desto större upplevelse för gästerna.

Tänk på dina medarbetarna också. Restaurangmöbler bör placeras så att det blir så enkelt som möjligt för dem att betjäna gästerna, liksom att senare ta hand om städningen.

Ljus och ljud

God belysning, som kan varieras i intensitet, är en nog så viktig inredningsdetalj i restaurangen, liksom bra akustik. Restaurangbelysningen bidrar effektivt till miljön i matsalen. Du behöver både grundbelysning och punktbelysning, t ex spotlights Dimmerfunktion på grundbelysningen är bra, dels för att skapa stämning för gästerna, dels för att få stark belysning vid städning. Med punktbelysning framhävs lokalen på olika sätt. En annan viktig del av restauranginredningen är akustiken, som lätt glöms bort för att den inte syns. En ljudmiljö där gästerna kan talas vid med varandra i normal samtalston, är betydelsefull.

Utemöbler

Utomhusmöbler för restauranger och caféer ska givetvis vara hållbara och lättskötta och tåla väta. Undvik material som kan rosta. Aluminiumstativ med sitsar av plast eller fiberrotting, som bara kan spolas av, är idealiskt. Tänk på att utomhusmöblerna ska vara lätta att ta in om det behövs, med andra ord att de är stapelbara eller hopfällbara.

Konferensmöbler

Precis som för utemöbler, är det viktigt att konferensmöbler är lätta att flytta på, allt efter typ av konferens, event och antal deltagare.  Det behövs lätta men ändå stadiga stolar, som är antingen fällbara eller stapelbara. Samma sak gäller för karmstolar. Fällbara bord som gör ommöbleringen snabb, och vagnar för att köra fram stolar och bord, är också väsentligt för effektiv ommöblering. En uppfällbar scen är också praktiskt och utökar möjligheterna i din verksamhet.

Presenterar stolt!

Och så finns det en liten, men väldigt viktig detalj, som också hör till avdelningen restaurangmöbler, om än inte en möbel:  En menypärm som passar ditt koncept och speglar din stil. Hur menyn ser ut rent grafiskt och hur den känns att hålla i handen, är en direkt hälsning från dig till din gäst.

Begär offert

Restaurangmöbler är en stor investering. Köper du mycket samtidigt, kontakta din återförsäljare för att få offert, och troligen mängdrabatt, vid större inköp.

Vi på redaktionen skulle uppskatta det jätte mycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:


Share this page via Facebook