Restaurangkantiner

Restaurangkantiner

Restaurangkantiner

 

Kantiner behövs i precis alla typer av restauranger, från minsta lilla kvartersservering till största storkök ‒ alla behöver restaurangkantiner.


Ett restaurangkök består av olika stationer med olika typer av restaurangutrustning. I de flesta fyller restaurangkantiner en funktion. Kantiner för att laga mat i och för att servera mat och sallad ur i buffévagnen, kantiner för att förvara färdiglagad mat i kylen, kantiner för att frysa ned mat i…  Välj kantiner utformade för professionell miljö, de är producerade för att klara kraven i professionell matlagningsmiljö, och finns alla storlekar och material som kan komma i fråga för den kökshantering som kräver restaurangkantiner.

Gastronorm: En gemensam nämnare för bra restaurangkantiner är att de ska följa måttsystemet från Gastronorm, förkortat GN. Från GN 1/1 till GN 1/9 kompletterar kantinerna varandra och finns i ett antal olika höjder som uppfyller ett restaurangköks alla behov. GN-måtten följer dessutom med i modern, adekvat restaurangutrustning, vilket givetvis underlättar mycket för dig som ska införskaffa den. Hyllor i olika i t ex. restaurangkylar och -frysar mm. är anpassade efter detta måttsystem.

Användningsområdet bestämmer material och prisklass, men är budgeten snäv väljer man företrädesvis kantiner i rostfritt stål som passar både i köksarbetet och för serveringsfunktioner. Restaurangkantiner kompletteras med lock efter behov, antingen med eller utan uttag för ösa. Kantiner med handtag behövs i också i många lägen, och dessa finns i både låga och djupa storlekar. Perforerade restaurangkantiner är lämpliga t ex. vid ångning av mat.

Material: GN-anpassade restaurangkantiner finns i rostfritt stål, porslin och plast. Restaurangkantiner av rostfritt stål är tåliga och lätta att hålla rena. En stor fördel med rostfritt stål är möjligheten att använda kantiner av detta material i alla sammanhang, från ugnstillagning i höga temperaturer till infrysning i blastchiller med lägsta tänkbara gradantal. Plastkantiner kan köpas i transparent kvalitet av polykarbonat (PC) samt i vitt och svart i polypropen (PP). Porslinkantiner fungerar både för tillagning samt för servering, men tål inte frysförvaring.

Tillbehör: Utöka användningsmöjligheterna för dina restaurangkantiner med olika tillbehör. Bottenrister i olika storlekar finns i rostfritt stål, liksom rostfria galler. Stödskenor för olika storlekar av kantiner gör servering ur restaurangkantiner enklare.

Förvaring: Restaurangkantiner av samma fabrikat är staplingsbara utan att kila fast i varandra.

Vi på redaktionen skulle uppskatta det jätte mycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:


Share this page via Facebook