LEASA RESTAURANGUTRUSTNING : Är det bättre att hyra/leasa din restaurangutrustning?

LEASA RESTAURANGUTRUSTNING : Är det bättre att hyra/leasa din restaurangutrustning?

Så gör du en bra affär när du ska leasa restaurangutrustning

Vissa typer av restaurangutrustning är mer lönsamma att hyra/ leasa än att köpa. Diskmaskiner, kaffemaskiner och ismaskiner är ofta betydligt bättre att hyra/leasa än att köpa.

En stor fördel med att leasa är att det kan göra investeringskostnaderna mindre när du öppnar en ny restaurang.  Här är några värdfulla tips på vägen för dig som vill leasa restaurangutrustning.

 

1 Jämför olika leasingleverantörer. Du kan överraskas av hur många företag som erbjuder restaurangutrustning för leasing. Ta reda på vilken typ av service leasingleverantören kan erbjuda och jämför olika aktörer. Hur ofta kommer leverantören och rengör utrustningen, kommer de ut till dig och installerar den?

2 Jämför leasing med att köpa begagnad restaurangutrustning. Räkna på vad en leasinglösning kostar totalt sett över tiden och jämför det med vad det skulle kosta dig att istället köpa utrustningen begagnad. Även om det kanske är billigare att köpa begagnad restaurangutrustning bör du vara medveten om att det sällan finns några garantier på begagnade produkter.

3. Läs det finstilta i avtalen. Ta reda på hur länge leasingavtalet gäller och vad som händer om du behöver avsluta det i förtid. Restauranger som går i konkurs  kan ofta räkna med stora kostander om de exempelvis måste avbryta leasingkontrakt på en diskmaskin i förtid.

4 Var beredd på att leasingleverantören kollar din ekonomi.  Räkna med att det företag som leasar ut utrustning till dig vill vara så säkra som möjligt på att du ska kunna betala leasingavgiften framöver. De gör därför noggranna bakgrundskollar av din ekonomi, ungefär som när man ansöker om ett banklån.

5 Håll utkik efter gratiserbjudanden från leverantörer. Somliga dryckesleverantörer låter dig hyra en ölkyl gratis om du säljer deras produkter. Det kan vara värt att överväga om du vill sänka restaurangens kostnader. Men glöm inte att inget är gratis här i världen, oftast tar de igen den kostnaden på mindre rabatter på öl och läsk.

Av Restaurangexperten Magnus Hellström

restaurangmaskiner

Du förhandlar fram en offert hos restaurangmaskiner.net

Välj finansieringsupplägg

Leasing

Leasing är en form av långtidshyra där företaget fördelar kostnaden över tiden. Vi äger objektet och du nyttjar det. Objektet tas normalt inte upp som en tillgång i din balansräkning och belastar inte företagets långfristiga skulder. Efter leasingperiodens slut löser du avtalet till ett förutbestämt restvärde, i regel 10-20% av maskinpriset. Leasing binder inte kapital, är lätt att budgetera och kan anpassas till intäkterna. Avgiften är skattemässigt avdragsgill.

Vad kostar det?

Hur mycket det kostar och vilket upplägg du bör välja beror bland annat på dina behov och ditt företags förutsättningar. Ring www.restaurangmaskiner.net  013-327 00 80 För bästa erbjudandet..

Leasa restaurangspis
Leasa restaurangkyl
Leasa restaurangugn
Leasa ölkyl
Leasa restaurangfritös

Vi på redaktionen skulle uppskatta det jätte mycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:


Share this page via Facebook